top of page
shutterstock_768854245.jpg

SZEMÉLYVÉDELEM

A személyvédelem fogalma azt jelenti, hogy a védett személy fizikai létét, zavartalan életvitelét (életét, testi épségét, emberi méltóságát) védjük.

shutterstock_768847579_edited.jpg

Általánosságban

Napjainkban a biztonság, mint fogalom, és mint elvárt igény különösen nagy jelentőséggel bír. Ma már nem csak a társadalom hivatalos vezetőit, közjogi méltóságait illeti meg a személyi védelem, hanem üzletemberek, művészek, fenyegetett magánemberek is igényt tartanak a biztonságnak ennek a formájára.

Konkrétabban

A személyvédelem az a törvényeken és jogszabályokon alapuló, felkészült szakemberek által céltudatosan, terv- és szakszerűen végzett szolgáltatás jellegű tevékenység, amely természetes személy, vagy személyek életének, testi épségének, emberi méltóságának megóvására, életvitelük zavartalanságának biztosítására irányul, a közvetlen környezetük jelentős megváltoztatása nélkül.

shutterstock_717267271_edited.jpg
shutterstock_1029663442_edited.jpg

Védett személy

A védett személy fogalma alatt értjük azon személyt vagy személyeket, akik életét, testi épségét, emberi méltóságát, napi- vagy alkalmankénti programjaik zavartalanságát, nyugalmát a személyvédelemmel foglalkozók (személyvédők) megbízás alapján jogszabályok és szakmai iránymutatások betartásával garantálni, biztosítani kötelesek.

A személyvédelem formái: 

• személyvédelmet ellátó (Megbízó, vagy családtagja, üzleti partnere védelme) 

• lakás,ingatlan, telephely őrző (Megbízó lakó ingatlanának védelme) 

• helyszínbiztosítás (rendezvény helyszíne) 

• útvonal biztosítás (útvonal folyamatos ellenőrzése, a biztonságos haladás biztosítása)


Megállapodás esetén  a „rejtve biztosítás” is végre tudjuk hajtani.
bottom of page